Opinie o bankach i instytucjach finansowych



Linki sponsorowane

Polacy coraz bardziej przekonują się do banków. Banki cieszą się zaufaniem dwukrotnie większym niż inne instytucje finansowe. Jeśli chcemy otrzymać pożyczkę czy kredyt najpierw korzystamy z możliwości jakie dają nam banki, a dopiero w razie otrzymania odmowy udzielenia pożyczki czy kredytu udajemy się do instytucji pozabankowych, albo korzystamy z pomocy osób prywatnych.
Podobnie jest także w przypadku oszczędności. Oczywiście na lokatach bankowych czy kontach oszczędnościowych zarabia się mniej niż na inwestycjach alternatywnych, ale i ryzyko jest znacznie mniejsze. Banki oferują stałe oprocentowanie, odsetki dopisywane są do naszego konta.

Najtrudniej w gąszczu ofert bankowych wybrać te najkorzystniejsze. Dlatego przychodzimy Państwu z pomocą. Bankowy Informator Społeczno- Ekonomiczny to portal, który powstał z myślą o ludziach, którzy poszukują informacji o bankach. Chcą wiedzieć, który bank ma najlepszy kredyt hipoteczny, który zaś ma w swojej ofercie najwyżej oprocentowanie lokaty bankowe, lokaty bez podatku Belki czy atrakcyjne konto oszczędnościowe.

Zależy nam na tym, żeby bise.pl było miejscem przyjemnym, gdzie miło spędzą Państwo czas, dowiedzą się wszystkiego o produktach bankowych oraz samych bankach. Z nami będą Państwo zawsze na bieżąco, bo warto wiedzieć co w trawie piszczy, znać rokowania analityków.

Wybór odpowiedniego banku jest tak samo trudny, jak wybór domu czy mieszkania. Z bankiem także wiążemy się na lata. Tym bardziej, jeśli za jego pośrednictwem zostanie nam udzielony kredyt hipoteczny. Warto przed dokonaniem ostatecznej decyzji zapoznać się z ofertami wszystkich banków funkcjonując na polskim rynku, dokonać porównania produktów, a pod koniec sprawdzić dokładnie umowę – jeszcze przed jej podpisaniem.

Ową dewizą należy posługiwać się za każdym razem, kiedy idziemy do banku, czy decydujemy się na skorzystanie z kolejnej promocji, zakładamy nową lokatę czy konto oszczędnościowe. Niektórzy nie posłuchali owej rady, a ich przygody z bankami wyglądają różnie. Wszystkich Państwa zachęcamy do zabrania głosu w dyskusji, zostawiania opinii o bankach oraz placówkach bankowych, dzielenia się z innymi swoimi wrażeniami, zarówno tymi pozytywnymi, jak i negatywnymi.

VN:F [1.9.22_1171]
Koniecznie oceń:
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Opinie o bankach i instytucjach finansowych, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
3 lutego 2011


Podobne


Tagi


5 opinie o Opinie o bankach i instytucjach finansowych

    Dodam jeszcze, że strona będzie w 100% obiektywna i nie komercyjna, tak więc każdy komentarz i opinia będzie całkowicie niezależna.

    admin
    3 lutego 2011 o 17:59

    To fakt… banków jest całe mnóstwo i bez przeczytania opinii na ich temat naprawdę trudno jest wybrać tę najlepszą ofertę – zwłaszcza że najczęściej jest tak, że to banki „łapią” klientów, a klienci często dają się złapać, bo nie mają skali porównawczej. Im więcej takich stron z opiniami, tym większa szansa dokonania świadomego wyboru.

    Lolek
    4 lutego 2011 o 09:34

    Moja opinia o bankach i tym podobnych instytucjach ? Maksymalne zdzierstwo i olewanie klientów ile wlezie. Te instytucje powinno się pozamykać.

    Tola
    5 lutego 2011 o 12:29

    Tak beznadziejnego banku jak BPH jeszcze nie widziałem i nigdy w takim nie byłem. Chciałem POZNAĆ OFERTĘ KREDYTOWĄ a pracownica z Lublia ul. Zana poprosiła o podpisanie dokumentów do założenia karty klienta celem udzielenia jakiejkolwiek informacji i przedstawienia oferty.
    Okazało się, że zapytanie kredytowe przesłała do BIKu nie informując mnie o tym!!! Wyraźnie jej powiedziałem, że przyszedłem po OFERTĘ, nie chcę składać ŻADNYCH dokumentów, bo narazie nie staram się o kredyt w ich banku!!
    Odradzam!!!

    trojka7
    8 sierpnia 2011 o 19:20

    Tani może i ten bank na pewno jest ale klienta ma gdzieś, załatwienie czegokolwiek w tym banku to dramat, nie mają nawet regulaminu ile trzeba czekać na załatwienie zgłoszonej sprawy, raz ktoś w Warszawie wybrał mi z konta 2000 PLN w tym samym czasie w którym płaciłam swoją kartą we Wrocławiu i po dwóch reklamacjach bank odmówił zwrotu, teraz ZUS przez pomyłkę założył mi blokadę na koncie i od razu to wyjaśniłam i ZUS im przesłał poleconym żeby mi zdjęli blokadę to już miesiąc się z nimi pałuję i nic, nawet nie raczą odpowiedzieć więc znowu czeka mnie reklamacja pisemna i kolejny miesiąc na odpowiedź. MASAKRA nie bank i ja odradzam wszystkim!!! jak tu zamknę zobowiązania to zamykam konto. Ciekawe że do wciśnięcia kolejnej karty czy kredytu to znają mój numer telefonu…..

    aaa
    21 sierpnia 2011 o 17:04

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

commentluv
Przeczytaj inne:
Doładowania telefonów w mBanku

Od tej pory posiadając konto w mBanku możemy doładować telefon komórkowy działający w największych sieciach telefonicznych w Polsce: T-mobile, Orange,...

Zamknij